Vi har 496 besökare och en medlem online

   

Skolmat

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar.

Förbjudet med nötter, jordnötter och mandel

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter och mandel i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter och jordnötter kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Behov av specialkost

Om ditt barn behöver få särskild mat, specialkost är det viktigt att du meddelar det för personalen när barnet börjar i skolan. Det räcker med föräldrarnas önskemål för att specialkost som vegetariskt eller inget fläskkött av religiösa skäl. För specialkost på grund av allergi behövs intyg från behandlingsansvarig läkare.

Frukost serveras på skolan från 6.45 till 7.45 (varje skoldag)
Mellanmål serveras mellan 15.30 och 16.00.
Mellanmålets varaktighet är runt 20 – 30 minuter.
Lunch serveras i Yalla-Yalla restaurang klockan 11.00 på skoldagar samt klockan 11.30 på lovdagar.

 
 

Veckans lunchmeny

v. 11

 

Måndag

Pasta amore med kycklingfilé , bacon och ostsås

Vegetariskt: Falafel 

 

Tisdag  

Grillade Grekiska köttfärsbiffar serveras med tomatsås , tzatziki och ris 

 Vegetariskt: falafel 

 

Onsdag

Panerad fiskfilé serveras med kokt potatis och kall sås 

Vegetariskt: falafel

 

Torsdag

Potatis och purjolökssoppa med nybakat bröd 

Vegetariskt: falafel 

Dessert: pannkakor 

  

 Fredag

Panerad kycklingbiffar serveras med klyftpotatis och basilika creme fraiche

Vegetarisk: falafel 

   
Copyright © 2025 Azbuka Lyceum Grundskola. Alla rättigheter förbehållna.
Joomla! är fri programvara publicerad under GNU General Public License.